Centralt läge

Förskolans centrala läge på Citadell-området innebär fantastiska möjligheter. Vår utemiljö är exceptionell med tanke på vallarna med betande får, närheten till Stadsparken med konsthallen, Teaterparken med stor lekplats och inte minst utescenen. Citadell-området i sig är ju slott och koja på samma gång. Sist men inte minst har vi närheten till sundet och otroligt vackra Linjen.

Tänk er att barnen ska få vandra längs Linjen för att besöka statyn av Selma Lagerlöf där hon står och blickar utöver vackra Öresund. Högt aktat är också vår närhet till stadens museum, konsthall, bibliotek och torg.

Förskolans utemiljö kommer uppmana barnen till ett kreativt och reflekterande tänk. Fantasin får flöda då vid fina dagar flyttar ut verksamheten. Vi tar ut våra stafflier, vi målar och snickrar ute. Att låta barnen skapa utifrån de förutsättningar som årstiderna ger m.m. Vi vill använda oss av olika material som vi finner ute, samt låta barnen finna sin inspiration i verkligheten.

Förskolan Selma Lagerlöf

Slottet 8